Mobility App
Boekingsmachine voor reizen voor studenten en mensen die in de academische wereld werken.
In een notendop
Student Mobility wil het idee onderzoeken om een app te maken die voorziet in de behoeften van (internationale) studenten en academische instellingen. De app moet een boeiende gebruikerservaring bieden bij het zoeken en plannen van een reis per trein & bus in Europa. Bovendien moet de app functies hebben die het proces van het kopen van tickets vereenvoudigen, evenals gemakkelijke toegang tot de gekochte tickets tijdens het reizen. Ten slotte zou de app moeten helpen om de reisvoorkeur te verschuiven naar een groenere optie, zoals reizen met de trein.

Het is een enorm project en om deze app te maken zal Student Mobility verschillende partijen moeten betrekken, zoals partneruniversiteiten en investeerders. Een manier om dat te bereiken is door een prototype van de app te maken.

Dit was onze briefing en we gingen de uitdaging graag aan!

Dus wat hebben we gedaan?
We begonnen het project met een intensieve meerdaagse user story mapping-sessie, waarbij we de user journey in de app en de functionaliteiten ervan definieerden.
We hebben de map met gebruikersverhalen gebruikt om prioriteit te geven aan de functies die we in het prototype willen opnemen, want in het leven kun je niet alles hebben ;).
Op basis van de map met gebruikersverhalen en de lijst met geprioriteerde functies hebben we een low-fidelity wireframe van de app gemaakt. Tijdens dit proces haalden we inspiratie voor UI en UX uit andere booking engines.
Van het low fidelity wireframe hebben we een high fidelity wireframe en een interactief prototype gemaakt. Met dit prototype kan Student Mobility de kernfuncties en gebruikerservaring van de app demonstreren aan haar stakeholders.
Op basis van het prototype hebben we ook een gedetailleerde schatting gemaakt voor de ontwikkeling van de app. Hoewel deze schattingen voorlopig zijn, geeft het een idee van hoeveel investeringen er nodig zijn om de app te realiseren en een sterke basis om een roadmap voor ontwikkeling te creëren.
Ivo's feedback & experience here.
Ivo Kneepkens
Founder of Studenty Mobility
Diensten
  • Workshop bedrijfsstrategie
  • App-prototyping
Web designWeb development
Direct sparren? Laat ons weten!
Nog niet overtuigd?
Hier zijn nog een paar projecten die onze website willekeurig voor je heeft geselecteerd.
Workshop bedrijfsstrategie Productmanagement Webapplicatie Mobiele applicatie
Workshop bedrijfsstrategie Productmanagement Webapplicatie Mobiele applicatie
Workshop bedrijfsstrategie Visuele identiteit Webdesign Website
Webdesign Website
Klaar om jouw impact te vergroten?
Begin nu
crossarrow-right